Vojenská gulášová polévka

9 polevka gulasova

Suroviny

Suroviny:
500 g hovězích či vepřových kostí, jakož i kostí od šunky,
120 g fazolí, 100 g cibule, 100 g slaniny, 30 g česneku, 30 g hladké mouky, 40
g sádla, sůl, paprika, pepř, majoránka
Na zavářku 2 vejce, polohrubá mouka asi 120 g, sůl

Na 4 porce: příprava 2 hodiny

Postup přípravy

Do hrnce vložte omyté kosti, osolte je a uveďte k varu.
Během pozvolného vaření přidejte předem namočené fazole a vařte asi hodinu.
Uvařené kosti z hrnce vyjměte, zchlaďte a oberte z nich maso. Na pánvi či rendlíku opékejte slaninu spolu s cibulí, když je vše opečené,
zasypte trochou mouky a sladkou paprikou, krátce na mírném ohni opečte a vzápětí vše nalijte do
polévky, důkladně rozmíchejte a čtvrt hodiny provařte. Nakonec do polévky
zavařte směs vajec, soli a mouky, tedy řídké kapání, nebo hustější strouhání.
Až před podáváním ochuťte polévku prolisovaným česnekem a drhnutou majoránkou a
také mletým pepřem.