Kachní stehno se selskou nádivkou

18 kachni stehno nadivka zeli

Suroviny

Suroviny:
4 kachní stehna nebo čtvrtky, 200 g kachních nebo drůbežích
jater, 60 g slaniny, 50 g cibule, 3 stroužky česneku, 5 rohlíků, 100 ml
smetany, 5 vajec, 30 g strouhanky, olej nebo sádlo, sůl, drcený kmín, pepř,
majoránka, petrželová nať

Na čtyři porce: příprava 150 minut

Postup přípravy

Kachní stehna osolte, pokmínujte a dejte lehce podlité vodou
péct do trouby na jednu hodinu při teplotě 140 °C. Rohlíky nakrájejte na drobné
kostky a nechte je trochu oschnout. Na pánvi na tuku osmahněte cibuli, rozpečte
slaninu a poduste drobně nakrájená játra, přidejte prolisovaný česnek, trochu
kmínu, majoránku. Vejce rozšlehejte se smetanou, solí a posekanou petrželkou.
Pak do nich vmíchejte směs z pánve a oschlé kostky z rohlíků. Popřípadě vše
zahustěte trochou strouhanky a hned vložte do sádlem vymazané formy. Nádivku
vařte v páře nebo pečte spolu s kachními stehny přibližně 30 minut. Už měkká
kachní stehna dopékejte nakonec při vyšší teplotě 190 °C po dobu 20–30 minut. Podávejte
s dušeným kysaným zelím.