Pelhřimovská fašírka z králíka

41 pelhrimovska fasirka z kralika

Suroviny

Suroviny:
700 g králíka včetně kostí (hřbet a kýty), 200 g vařených
nebo sterilovaných fazolí, 120 g polotvrdého sýru (gouda, eidam), 120 ml
smetany, 100 g cibule, 60 g slaniny, 2 vejce, 30 g bramborového škrobu, 50 g
másla, sůl, paprika, kurkuma, provensálské bylinky, petrželová nať

Na 4 porce: příprava 90 minut

Postup přípravy

Králičí maso vykostěte, odblaňte a semelte spolu s fazolemi.
Přidejte strouhaný sýr, vejce, na drobné kostičky pokrájenou slaninu, smetanu,
škrob, sůl, koření, bylinky a posekanou nať petržele. Vše důkladně promíchejte
až fáš zhoustne. Vložte ji do máslem vymaštěné formy nebo zabalte do válce
pomocí alobalu a pečte ji při teplotě 170 °C 40–50 minut. Souběžně pečte v
troubě také posekané kosti a ořez spolu s pokrájenou cibulí, vše mírně podlité
vodou. Po dopečení fašírky zvyšte teplotu a vypečte kosti s cibulí do bronzova.
Poté vše zalijte vodou a odvařte napečeniny, aby po scezení vznikla hnědavá
šťáva. Tu postupně odvařte, osolte, doplňte máslem a podlévejte pod na plátky
krájenou fašírku. Podávejte s vařenými bramborami, zeleninovou rýží a podobně.