Kuře na paprice
Suroviny
1 kuře nebo kuřecí čtvrtky
2 cibule
1 červená paprika
1 smetana 33%
1 PL mleté papriky
2 PL hladké mouky
sůl
špetka muškátového oříšku
4 PL másla
2 mrkve
1/4 celeru
4 stroužky česneku
3 bobkové listy
8 kuliček nového koření
10 kuliček pepře
Postup přípravy
Rozpálíme si 2 PL másla a orestujeme postupně jednu cibuli, mrkev, celer, česnek a kuřecí maso.
Přidáme nové koření, bobkový list, celý pepř, zalijeme vodou a vaříme 90 minut.
Vývar scedíme do hrnce, maso obereme od kostí a nakrájíme na menší kusy.
Rozpálíme zbytek másla, dáme restovat cibuli a papriku nakrájenou na kostičky.
Přidáme mouku, mletou papriku a zarestujeme.
Zalijeme vývarem, osolíme, necháme vařit 20 minut a rozmixujeme.
Přilijeme smetanu, nastrouháme špetku muškátového oříšku, přidáme maso a povaříme 10 minut.