Tortilla s kuřecím masem
Suroviny
500 g kuřecích prsou,
1 červená paprika,
1 zelená paprika,
1 cibule,
3 PL olivového oleje,
2 PL rajčatového protlaku,
1 plechovka červených fazolí,
sůl,
pepř,
1 ČL římského kmínu,
1⁄2 ČL kari prášku,
2 stroužky česneku,
1⁄2 šťávy z citronu,
Jogurtový dip
4 PL řeckého jogurtu,
2 stroužky česneku,
sůl,
šťáva z 1⁄2 citronu,
1 ČL medu,
1 ČL provensálských bylinek
Salát
100 g směs salátů,
10 cherry rajčátek,
2/3 salátové okurky,
2 PL olivového oleje,
sůl,
1 ČL cukru,
1 PL octa.
Postup přípravy
V hrnci rozpálíme olivový olej a dáme restovat na drobné kostičky nakrájené cibule a papriky.
Mezitím nakrájíme kuřecí prsa na kostičky, přihodíme do hrnce k orestované zelenině a také důkladně zarestujeme.
Přidáme rajčatový protlak, osolíme, opepříme, přidáme kari, římský kmín, citronovou šťávu a 5 minut provaříme.
Česnek utřeme a smícháme v misce dohromady s dalšími ingrediencemi na jogurtový dip.
Saláty natrháme a opereme, rajčátka i okurku nakrájíme nadrobno.
Vše dáme do misky, osolíme, zakápneme octem a olejem, přidáme cukr a promícháme.
Tortillu potřeme dipem, rozmístíme trhané maso, salát, důkladně zabalíme a zapečeme v kontaktním grilu nebo na pánvi.