Francouzské brambory

francouzky 2 scaled

Suroviny

1,2 kg vařených brambor ve slupce,

400 g vařeného uzeného masa,

1 PL sádla,

8 vajec,

2 cibule,

3 stroužky česneku,

1 ČL kmínu,

250 ml smetany,

sůl,

pepř.

Postup přípravy

Brambory, uzené maso a 6 vajec uvaříme v osolené vodě.

Na sádle orestujeme cibuli do zlatova a následně i uzené maso nakrájené na kostičky.

Brambory a vajíčka oloupeme, prolisujeme přes “kolečko”, osolíme, opepříme, nastrouháme česnek, přidáme kmín, papriku a opatrně smícháme s masem.

Hmotu dáme do vymazané zapékací misky.

V misce rozmícháme zbylá dvě vajíčka se smetanou, přidáme ke směsi, uhladíme, otřeme okraje a dáme péct do trouby při 180 °C na 40 minut.