Vepřový flamendr
Suroviny
800 g vepřové plece,
½ červené papriky,
½ zelené papriky,
1 cibule,
1 vejce,
4 stroužky česneku,
hrst sušených hub,
1 PL Solamylu,
4 PL rajčatového protlaku,
3 PL sojové omáčky,
1 ČL mleté papriky,
špetka chilli,
1 PL sádla,
sůl,
pepř.
Postup přípravy
Vepřové maso si nakrájíme na drobné nudličky a dáme do misky.
Přidáme vejce, Solamyl, sojovou omáčku, mletou papriku, chilli, osolíme, opepříme, důkladně promícháme a necháme aspoň 2 hodiny naležet.
Houby si namočíme do studené vody.
Na pánvi rozpustíme sádlo a zprudka orestujeme směs.
Přidáme protlak a také zarestujeme.
Dále přidáme cibuli nakrájenou na měsíčky, papriky na nudličky, nadrcený česnek, pokrájené houby, podlijeme 2 dcl vody z hub a podusíme maso do měkka.
Podáváme s rýží, bramboráčky nebo hranolky.