Vepřové kostky na paprice

veprove kostky2 scaled

Suroviny

800 g vepřové plece nebo krkovice,

1 cibule,

1 červená paprika,

1 PL mouky,

1 PL mleté papriky,

2 PL rajčatového protlaku,

3 bobkové listy,

8 kuliček pepře,

6 kuliček nového koření,

100 ml smetany 33%,

špetka muškátového oříšku,

1 PL sádla,

sůl,

pepř.

Postup přípravy

Maso nakrájíme na větší kostky a orestujeme na rozpáleném sádle ze všech stran.

Orestované maso vyndáme z hrnce a na výpeku zarestujeme cibuli a červenou papriku nakrájené na kostičky.

Když máme zarestováno, zaprášíme hladkou moukou a zlehka ji zpražíme.

Následně zaprášíme mletou paprikou a také ji zpražíme.

Přidáme rajčatový protlak, osolíme, opepříme, zalijeme půllitrem vody, zastrouhneme muškátovým oříškem, vrátíme maso do hrnce, přidáme v sítku koření, přiklopíme a vaříme maso do měkka.

Měkké maso vyndáme, omáčku rozmixujeme, přidáme smetanu, dobře rozmícháme, vrátíme maso a necháme ještě 10 minut provařit.

Kdo má rád pikantní, tak může přidat i mletou pálivou papriku dle chuti.