Bramboračka

bramborauka 2 scaled

Suroviny

Misku čerstvých hub,

400g brambor,

1 cibule,

1/4 celeru,

1 petržel,

2 mrkve,

2 PL másla,

2 PL hladké mouky,

1 PL drceného kmínu,

3 stroužky česneku,

10 kuliček nového koření,

3 bobkové listy,

12 kuliček černého pepře,

3 vajíčka,

hrst sušené majoránky,

2 l studené vody,

hrst sekané petrželky,

sůl,

pepř.

Postup přípravy

Houby si očistíme a nakrájíme.

Rozpustíme si máslo a dáme na něj restovat na jemno nakrájenou cibulku.

Přidáme mouku a zarestujeme ji na světle hnědou jíšku, nalijeme studenou vodou a dobře rozmícháme.

Osolíme, opepříme, přidáme kmín, nové koření, celý pepř a bobkový list.

Přidáme brambory nakrájené na kostičky a vaříme 10 minut.

Mezitím si očistíme kořenovou zeleninu, nakrájíme na menší kostičky, přidáme do polévky.

Poté přidáme nadrcený česnek a necháme vařit dalších 10 minut.

Před koncem přidáme rozšlehaná vajíčka, rozemnutou majoránku a provaříme 2 minuty.

Nakonec přidáme nasekanou petrželku.

Místo čerstvých hub můžeme použít i hrst sušených, které si aspoň 2 hodiny dopředu namočíme.