Fazolová polévka

Suroviny
1 kg uzeného masa (do polévky půjde jen kousek, zbytek je k bramborové kaši, na šunkofl eky nebo do knedlíků)
1 měkká papriková klobása
2 PL oleje
1 cibule
400 g různobarevných fazolí
6 stroužků česneku
3 bobkové listy
8 kuliček nového koření
10 kuliček pepře
1 PL mleté papriky
120 g rajčatového protlaku
hrstičku sušené majoránky
sůl
pepř
Postup přípravy
Nejprve uvaříme předem namočené fazole.
Následně uvaříme uzený vývar tak, že do hrnce dáme uzené maso, zalijeme studenou vodou, přidáme cibuli, 3 stroužky česneku, nové koření, bobkový list, celý pepř, sůl, přiklopíme a vaříme maso do měkka, zhruba 90 minut.
Když máme vývar hotový, v hrnci rozpálíme olej a zarestujeme klobásu nakrájenou na kolečka.
Tu pak vyndáme a na výpeku zarestujeme cibuli do sklovata.
Nyní zarestujeme mletou papriku a protlak.
Přidáme 1 l uzeného vývaru, nadrcený česnek, opepříme, přiklopíme a 15 minut provaříme.
Pak přidáme fazole i s částí vody v níž se vařily, případně dosolíme a ještě 10 minut provaříme.
Nakonec přidáme kolečka orestované klobásy, uzené maso na kostičky a majoránku.