Pomazánka z červené čočky

cockova pomazanka jed scaled

Suroviny

200 g červené čočky

1 mrkev

1 cibule

1 ČL kari prášku

1 PL rajčatového protlaku

šťáva z ½ citronu

2 PL plnotučné hořčice

3 stroužky česneku

2 PL oleje

hrst čerstvé listové petrželky

sůl

pepř

Postup přípravy

V hrnci rozpálíme olej a na něm zarestujeme nahrubo nastrouhanou mrkev a na kostičky nakrájenou cibuli.

Přidáme protlak a směs znovu zarestujeme.

Následně přisypeme čočku, kari prášek, citronovou šťávu, nadrcený česnek, osolíme, opepříme a vše zalijeme vodou tak, aby byla zhruba 1 cm nad čočkou.

Za občasného míchání vaříme 15 minut v odklopeném hrnci a za stálého míchání zhruba 10 minut do zhoustnutí.

Polovinu směsi rozmixujeme, přidáme hořčici, dochutíme solí a pepřem a vše důkladně promícháme.

Pomazánku necháme vychladnout nejprve v pokojové teplotě a následně v lednici ideálně do druhého dne.

Druhý den vmícháme do pomazánky hrst nasekané petrželky