Plněná vejce s kaviárem
Suroviny
10 vajec, 50 g plnotučné hořčice, 60 g másla, pažitka, ocet, sůl, 50 ml kysané smetany, 40 g kaviáru
Postup přípravy
Vejce před samotným vařením vyndejte z lednice a nechte v pokojové teplotě. Potom je vařte v osolené vodě zvolna asi 10 minut (záleží na jejich velikosti). Vařená vejce prudce zchlaďte. Poté je oloupejte, nejlépe pod studenou vodou v misce, a vařená prokrojte, vyjměte žloutky a ty vyšlehejte spolu s hořčicí a změklým máslem do hladka. Přidejte pár kapek octa, sůl a posekanou pažitku. Vše zjemněte kysanou smetanou. Vzniklou pomazánku pak vložte do připravených bílků. Ty lehce zespodu skrojte, aby se na míse nekolíbaly. Navrch pak dávejte kaviár. Plněná vejce můžete kombinovat například s vaječnou tlačenkou, upravit je obdobně s uzeným lososem, sardelovými řezy a podobně.