Baštýřský pečený lín
Suroviny
4 čerstvé líny, 200 g papriky, 100 g cibule, 60 g másla, drcený kmín, sůl, trocha oleje, snítka rozmarýnu a šalvěje
Postup přípravy
Ryby pečlivě omyjte, osušte a zevnitř je podél páteře nařízněte až ke hřbetní ploutvi. Díky tomu půjdou při pečení postavit břichem dolů. Ryby osolte a do zářezu vložte rozmarýn a šalvěj. Na troše oleje osmahněte stejnoměrně nakrájenou cibuli a barevné papriky, trochu osolte a tuto směs vložte pokud možno do ryb a ty pak upravte na plech k pečení. Určitě ale nejprve plech vyložte pečicím papírem. Takto připravené ryby dejte do trouby předehřáté na 210 stupňů a po dobu 6–7 minut je zprudka pečte, potom je potřete máslem, troubu vypněte, krátce odvětrejte troubu a asi deset minut nechte ryby dojít. Záleží na velikosti ryb. Při dopékání a před podáváním líny potřete máslem.