Kakaové měsíčky s rumovou polevou

kakaove mesicky

Suroviny

 

6 vajec, 250 g krupicového cukru, 250 g másla, 200g mouky, 2 lžíce kakaového prášku

Postup přípravy

Žloutky šlehejte s polovinou cukru do pěny a pak přidávejte za stálého šlehání rozměklé máslo. Z bílků ušlehejte sníh a do něho vmíchejte druhou část cukru.  Zpevnělý sníh vmíchejte do žloutků s cukrem a máslem postupně přidávejte mouku. Dejte na polovinu mouku polohrubou a hrubou a vmíchejte do ní předem kakaový prášek. Vzniklou hmotu pak rozetřete na plech potřený tukem a vysypaný polohrubou moukou a pečte při 180 stupních asi 30 minut. 250 g moučkového cukru vyšlehejte se třemi lžícemi vroucí vody a asi decilitrem tuzemského rumu. Vzniklou polevu nalijte a rozetřete na vlažné pečené těsto a po chvíli pak kulatým tvořítkem vykrajujte stejnoměrné měsíčky.