Italská dršťková polévka

11f

Suroviny

Pro 4 osoby: příprava 60 minut

 

500 g vařených hovězích drštěk, 100 g cibule, 300 g kořenové zeleniny, 30 g česneku, 80 g rajčatového protlaku, 50 ml olivového oleje, sůl, oregano, mletý pepř 

Postup přípravy

 

Především v Toskánsku je velmi populární dršťková polévka, ale na rozdíl od naší úpravy je zcela bez papriky. Připravuje se nejčastěji s kořenovou zeleninou a drcenými rajčaty.
Na oleji zprudka osmahněte drobně nakrájenou mrkev, celer a petržel. Když zelenina zavoní, přidejte jemně nakrájenou cibuli a také ji nechte lehce opéct. Nakonec do tohoto základu přidejte nasekaný česnek a vzápětí také rajčatový protlak, případně použijte pasírovaná nebo drcená rajčata. Přilijte vodu nebo vývar, osolte a do polévky vložte předem vařené a na nudličky nakrájené dršťky. Polévku vařte asi deset minut (až je zelenina měkká) a nakonec ji ochuťte oreganem a čerstvě pomletým pepřem.