Pečené batáty s česnekem

36f

Suroviny

Pro 4 osoby: příprava 40 minut 

 

800 g batátů, 130 g cibule, 70 g
česneku, 70 ml oleje, svazek
bylinek, sůl, pepř 

Postup přípravy

 

Sladké brambory nebo chcete-li batáty stojí za ochutnání a když jim přijdete na chuť, určitě
si je oblíbíte. 

Omyté a osušené batáty i se slupkou nakrájejte na stejnoměrné kusy a vložte je do pečicí
nádoby. Přidejte cibuli nakrájenou na měsíčky, stroužky česneku jen rozmáčkněte, neloupejte
a přidejte je k ostatnímu. Vše dejte do trouby předehřáté na 170 °C a pečte asi 30
minut. Až ke konci, když je vše měkké, zvyšte teplotu na 190 °C, aby se okraje zeleniny
opekly a teprve nakonec, těstě před podáváním, osolte, posypejte rozsekanými bylinkami
a polijte olejem. Můžete také bylinky v oleji se solí rozmixovat a připravit tak jemné bylinkové
pesto. Vše nakonec zasypejte strouhaným sýrem a ten nechte už ve vypnuté troubě
lehce roztát. 

Doplňte čerstvým salátem a podávejte.