Boubínská jarní rozhuda
Suroviny
Chléb Boubín, měkký tvaroh 250 g, kysaná smetana 100 ml, mléko 50 ml, směs bylinek, sůl, drcený kmín
Postup přípravy
Tradiční tvarohová pomazánka může mít mnoho zajímavých proměn. Velmi jednoduše ji připravíte z měkkého tvarohu, kysané smetany a ochutíte směsí bylinek. Bylinky ale nejprve nasekejte, pak vložte do trochy mléka a důkladně je chvíli šlehejte spolu se solí a drceným kmínem, případně můžete bylinky i rozmixovat. Tímto způsobem se rozvine jejich chuť a vůně. Záleží na vás, jaké bylinky upřednostníte, zda použijete pažitku a petržel nebo spíše naladíte pomazánku na koprovou notu. Můžete zkusit i medvědí česnek nebo trochu rozmarýnu a třeba i sušené provensálské koření. Aby se rozhuda stala vpravdě boubínskou, je třeba namazat ji na skvělý chléb z pekařství Cais.