Císařský trhanec

trhanec2 j24 scaled

Suroviny

160 g hladké mouky,

3 vejce,

200 ml mléko,

4 PL másla,

4 PL cukru,

2 hrušky,

mletá skořice,

moučkový cukr,

100 ml rumu,

2 PL citronové šťávy,

4 PL rozinek,

sůl.

Postup přípravy

Nejprve oddělíme žloutky od bílků a z bílků vyšleháme tuhý sníh, který dáme stranou.

Do mísy dáme žloutky, 2 PL cukru a vymícháme do pěny.

Následně přidáme mouku, mléko, špetku soli a zamícháme.

Nakonec přidáme bílkový sníh a velmi zlehka zamícháme.

Na větší pánvi rozpustíme 2 PL másla, těsto na něj vylijeme tak, aby byla vrstva tlustá zhruba 2 cm po celé pánvi a necháme z volna smažit asi 6-7 minut.

Mezitím si namočíme rozinky do rumu.

Trhanec otočíme a necháme smažit i z druhé strany do zlatova.

Hotový trhanec přendáme na talíř.

Na pánvi rozpustíme zbytek másla, zkaramelizujeme cukr a přidáme nakrájené hrušky, které jsme si namočili v citronové šťávě.

Když máme hrušky prohřáté, přidáme rum a rozinky a necháme provařit do zhoustnutí.

Trhanec natrháme do misky, přidáme hruškovou směs a zamícháme.

Na talíři můžeme ještě dozdobit čerstvým ovocem a posypat moučkovým cukrem.