Cizrnová polévka s dýní Hokkaido

cizrnova polevka s dyni

Suroviny

200 g cizrny, 150 ml smetany, sůl, provensálské koření, 40 g česneku, 80 g cibule, jemné ovesné vločky (pomleté), 50 ml oleje, sůl, 150 g dýně Hokkaido, libeček

Postup přípravy

Cizrnu den dopředu namočte. Následně namáčecí vodu slijte a cizrnu vařte spolu s provensálským kořením v čisté vodě do měkka. Na oleji osmahněte cibulku do zlatova, přidejte prolisovaný česnek, krátce ho osmahněte a pak vše přidejte k vařené cizrně, osolte a ručním mixérem rozmixujte do hladka. Polévku zjemněte smetanou a přivoňte jemně nasekaným libečkem. Dýni Hokkaido umyjte, zbavte jader a dužinu včetně slupky nakrájejte na stejnoměrné řezy. Na troše oleje dýni krátce pečte v troubě nebo na pánvi a ještě teplou vkládejte do polévky.