Čokoládový nákyp

cokoladovy nakyp

Suroviny

4 vejce, 100 g hořké čokolády, 40 g másla a asi 20 g polohrubé mouky.

Postup přípravy

Z vaječných bílků ušlehejte hustý sníh. V jiné míse rozšlehejte žloutky, přidejte rozpuštěné máslo, rozpuštěnou čokoládu a postupně zvolna vmíchejte sníh. Až na úplný závěr zaprašte lehkou hmotu hladkou moukou, zamíchejte a rozdělte do malých forem. Ty pochopitelně vymažte tukem a vysypte polohrubou moukou. Počítejte s tím, že nákyp při pečení vzkypí, tedy zvětší svůj objem. Pečte při 180 stupních necelou čtvrthodinku a za žádnou cenu během pečení troubu neotevírejte, jinak se vám dílo slehne a pokazí. Hotovou porci nákypu pocukrujte, přizdobte čokoládovou omáčkou, šlehačkou a lístkem máty. Podávejte ještě teplé, třeba s porcí zmrzliny.