Dort jako sachr
Suroviny
7 bílků, 210 g cukru krupice,1 žloutek, 6 lžic oleje (100 g), 30 g strouhaných ořechů, špetku skořice, 140 g polohrubé mouky, 2 lžíce kakaa
Postup přípravy
Nejprve ušlehejte sníh z bílků a poté do něho postupně po lžících vmíchejte krupicový cukr, až se ve sněhu rozpustí. Pak přidejte žloutek a postupně přimíchávejte směs mouky, ořechů, kakaa a skořice. Hmotu pak vlijte do vymaštěné a polohrubou moukou vysypané dortové formy. Pečte při 180 stupních asi 40–45 minut. Upečený dort nechte chvilku vydýchnout horkost, pak ho vyjměte z formy, obraťte tak, aby se vypouklá horní část srovnala a nechte na sítu zchladit. Dort v polovině výšky prokrojte, promažte a také pomažte meruňkovou marmeládou a nechte důkladně vychladit v lednici. Studený dort přelijte teplou čokoládovou polevou a opět vychlaďte.