Fazolový guláš

fazolovy gulas1 jed scaled

Suroviny

600 g hovězího zadního

2 větší cibule

300 g fazolí

2 PL rajčatového protlaku

4 stroužky česneku

2 PL hladké mouky

3 PL oleje

2 PL mleté papriky

hrst sušené majoránky

2 PL oleje

kmín

sůl

pepř

Postup přípravy

Fazole namočíme den dopředu a uvaříme v osolené vodě do měkka.

V hrnci rozpálíme olej a na něj dáme restovat cibuli nakrájenou nahrubo.

Když máme cibuli zarestovanou do zlatova, přidáme na větší kostky nakrájené maso a také zarestujeme.

Následně ještě zarestujeme hladkou mouku, protlak a mletou papriku.

Vše podlijeme půllitrem vody, přidáme kmín, osolíme, opepříme a dusíme maso do měkka.

Když je maso měkké, přidáme uvařené fazole, nadrcený česnek a ještě 10 minut provaříme.

Nakonec přidáme rozemnutou majoránku.