Frankfurtská polévka
Suroviny
400 g brambor,
1 větší cibule,
250 g (3 kusy) frankfurtských nebo vídeňských párků,
3 stroužky česneku,
1 ČL mleté papriky,
chilli dle chuti,
2 PL sádla,
1 ČL drceného kmínu,
120 ml smetany 33%,
1,2 l hovězího vývaru,
hrst nasekané petrželky,
sůl,
pepř.
Postup přípravy
Na rozpáleném sádle opečeme párky nakrájené na kolečka, vyndáme je a dáme stranou.
Místo párků dáme do hrnce cibuli, důkladně osmahneme dozlatova a v průběhu přidáme kmín a pepř.
Přidáme hladkou mouku, zarestujeme.
A zrovna tak zarestujeme mletou papriku a chilli.
Zalijeme vývarem, osolíme, důkladně rozmícháme a necháme 15 minut provařit.
Přidáme brambory nakrájené na kostičky, nasekaný česnek a vaříme do měkka.
Když jsou brambory měkké, přidáme smetanu, párečky a ještě 5 minut provaříme.
Nakonec přidáme nasekanou petrželku.
Petrželkou polévku posypeme i na talíři.