Frankfurtská polévka

frankfurtska3 scaled

Suroviny

400 g brambor,

1 větší cibule,

250 g (3 kusy) frankfurtských nebo vídeňských párků,

3 stroužky česneku,

1 ČL mleté papriky,

chilli dle chuti,

2 PL sádla,

1 ČL drceného kmínu,

120 ml smetany 33%,

1,2 l hovězího vývaru,

hrst nasekané petrželky,

sůl,

pepř.

Postup přípravy

Na rozpáleném sádle opečeme párky nakrájené na kolečka, vyndáme je a dáme stranou.

Místo párků dáme do hrnce cibuli, důkladně osmahneme dozlatova a v průběhu přidáme kmín a pepř.

Přidáme hladkou mouku, zarestujeme.

A zrovna tak zarestujeme mletou papriku a chilli.

Zalijeme vývarem, osolíme, důkladně rozmícháme a necháme 15 minut provařit.

Přidáme brambory nakrájené na kostičky, nasekaný česnek a vaříme do měkka.

Když jsou brambory měkké, přidáme smetanu, párečky a ještě 5 minut provaříme.

Nakonec přidáme nasekanou petrželku.

Petrželkou polévku posypeme i na talíři.