Kapří hranolky
Suroviny
2 kapří filety i s kůží,
2 PL hladké mouky,
1 ČL mleté papriky,
1 ČL kari prášku,
špetka pálivé papriky nebo chilli,
4 stroužky česneku,
2 PL citronové šťávy,
olej nebo sádlo na smažení,
sůl,
pepř.
Postup přípravy
Kapří filety si rozkrájíme zhruba na půlcentimetrové nudličky a dáme je do misky.
Přidáme, nadrceným česnek, citronovou šťávu, osolíme, opepříme, promícháme a necháme 20 minut naležet.
V misce si smícháme mouku, mletou papriku, kari, pálivou papriku dle chuti a špetku soli.
Nudličky si po hrstičkách osušíme v utěrce, obalíme ve směsi, na sítě vytřepeme přebytečnou mouku a zprudka smažíme ve větší vrstvě oleje do křupava asi 2-3 minuty.
Necháme okapat na papírových utěrkách, nebo na starém chlebu.
Pokud filety budeme mít bez kůže, hrozí, že se nám hranolky rozpadnou.