Kapří hranolky

kapz hrany scaled

Suroviny

2 kapří filety i s kůží,

2 PL hladké mouky,

1 ČL mleté papriky,

1 ČL kari prášku,

špetka pálivé papriky nebo chilli,

4 stroužky česneku,

2 PL citronové šťávy,

olej nebo sádlo na smažení,

sůl,

pepř.

Postup přípravy

Kapří filety si rozkrájíme zhruba na půlcentimetrové nudličky a dáme je do misky.

Přidáme, nadrceným česnek, citronovou šťávu, osolíme, opepříme, promícháme a necháme 20 minut naležet.

V misce si smícháme mouku, mletou papriku, kari, pálivou papriku dle chuti a špetku soli.

Nudličky si po hrstičkách osušíme v utěrce, obalíme ve směsi, na sítě vytřepeme přebytečnou mouku a zprudka smažíme ve větší vrstvě oleje do křupava asi 2-3 minuty.

Necháme okapat na papírových utěrkách, nebo na starém chlebu.

Pokud filety budeme mít bez kůže, hrozí, že se nám hranolky rozpadnou.