Kapustová fašírka

kapustova fasirka

Suroviny

Písecká klobása 150 g, sádlo, kapusta 500 g, vepřová plec 300 g, 2 vejce, cibule 60 g, česnek 25 g, sůl, majoránka, drcený kmín, strouhanka, lněné semínko

Postup přípravy

Kapustu očistěte, odspodu skrojte a jednotlivé listy opláchněte a následně spařte ve vroucí vodě. Ze spařených listů vykrojte silné tvrdé středové žebro a poté kapustu rozsekejte na drobné kousky nebo nakrájejte na jemné proužky. Vepřové maso semelte nebo rozsekejte ve strojku na hladkou fáš, do které přidejte sůl, trochu vody, drcený kmín, prolisovaný česnek a majoránku. Klobásu nakrájejte na drobné kostičky. Pro zajímavé ochucení pak opečte drobně krájenou cibuli na troše sádla do zlatova. Poté smíchejte spařenou a vychladlou kapustu, vejce, masovou fáš, klobásu a tuto hmotu pak vložte do zapékací mísy nebo pekáčku. Ten je třeba důkladně vymazat sádlem a vysypat strouhankou a lněným semínkem. Pečte nejprve při teplotě 160 °C asi půl hodiny a poté dopékejte při vyšší teplotě.