Krkovička na grilu s nivou, cibulí a grilované brambory

krkovice 1 scaled

Suroviny

4x 250g plátek krkovice,

100 g nivy,

2 cibule,

800 g malých brambor,

sůl,

pepř,

olej,

hrst sekané petrželky.

Postup přípravy

Krkovičku z obou stran osušíme papírovou utěrkou, nasolíme, naolejujeme a hezky promasírujeme.

Cibuli nakrájíme na kolečka zhruba 5mm silná.

Krkovičku dáme na rozpálený gril a grilujeme 2 minuty.

Mezitím přidáme cibuli a brambory, které jsme uvařili v osolené vodě doměkka.

Po 2 minutách krkovičku otočíme (nesmíme ji odtrhávat, musí se roštu pustit sama) a posypeme nastrouhanou nivou.

Otočíme i brambory a cibuli.

Zavřeme gril a necháme 2 minuty grilovat.

Po 2 minutách odkryjeme gril, krkovičku dáme mimo přímý plamen, poklademe cibulí a ještě 3-4 minuty necháme na grilu.

Ogrilované brambory sundáme, zakápneme olejem a prohodíme s nasekanou petrželkou.

Po 3-4 minutách krkovičku sundáme, dáme na prkénko, opepříme, přiklopíme a necháme 5-6 minut odpočívat.