Krkovička na grilu s nivou, cibulí a grilované brambory
Suroviny
4x 250g plátek krkovice,
100 g nivy,
2 cibule,
800 g malých brambor,
sůl,
pepř,
olej,
hrst sekané petrželky.
Postup přípravy
Krkovičku z obou stran osušíme papírovou utěrkou, nasolíme, naolejujeme a hezky promasírujeme.
Cibuli nakrájíme na kolečka zhruba 5mm silná.
Krkovičku dáme na rozpálený gril a grilujeme 2 minuty.
Mezitím přidáme cibuli a brambory, které jsme uvařili v osolené vodě doměkka.
Po 2 minutách krkovičku otočíme (nesmíme ji odtrhávat, musí se roštu pustit sama) a posypeme nastrouhanou nivou.
Otočíme i brambory a cibuli.
Zavřeme gril a necháme 2 minuty grilovat.
Po 2 minutách odkryjeme gril, krkovičku dáme mimo přímý plamen, poklademe cibulí a ještě 3-4 minuty necháme na grilu.
Ogrilované brambory sundáme, zakápneme olejem a prohodíme s nasekanou petrželkou.
Po 3-4 minutách krkovičku sundáme, dáme na prkénko, opepříme, přiklopíme a necháme 5-6 minut odpočívat.