Kuřecí prsa s játry na jehle
Suroviny
450 g kuřecích prsíček, 200 g jater (vepřových nebo drůbežích), sůl, sladká paprika, mletý zázvor, 1 vejce, 50 g škrobové moučky, suché provensálské bylinky, 40 g másla
Postup přípravy
Kuřecí prsa nakrájejte na tenčí plátky, do kterých bude možné zabalit kousky jater, nebo na delší nudličky tak, aby bylo možné kousky jater zatočit do kuřecí svaloviny a nabodnuté na jehlici je upéci. Proto, aby se játra i kuřecí maso nevysušilo, si obě základní suroviny upravte tak, že na játra dáte drcený kmín, mletý zázvor, polovinu škrobu a vše důkladně promícháte. Na kuřecí maso klepněte vejce, zbývající škrob, provensálské bylinky a trochu červené papriky a také vše zamíchejte. Pak už jen napichujte kousky jater obalené v kuřecím mase na jehlice nebo špejle a pečte je v rozpáleném oleji ze všech stran. Do výpeku pak dejte trochu másla a vody, aby se vytvořila šťáva ke špízům.