Kuřecí špalík s nádivkou
Suroviny
kuřecích špalíků (řezů ze stehna s kostí), 3 rohlíky, 2 vejce, 100 ml smetany, 40 g cibule, 15 g česneku, olej, 40 g másla, 70 g špenátových listů, sůl, muškátový květ
Postup přípravy
Kuřecí špalíky vykostěte, kosti dejte vařit do osolené vody.Svalovinu trochu prořežte tak, aby se rozprostřela na kůži a trochu ji osolte. Rozšlehejte vejce se smetanou, solí a muškátovým květem. Na troše tuku zpěňte cibuli, česnek a poduste krátce posekané špenátové listy a vše vmíchejte do vajec. Nakonec do tohoto základu zlehka vmíchejte na kostičky krájené rohlíky. Vzniklou nádivku rozděltena jednotlivé porce masa. Potom nádivku zatočte do masa tak, aby navrch byla kůže a závitky vložte do pečicí nádoby. Závitky pečte mírně podlité vývarem z kostí asi 30 minut při teplotě 160 stupňů. Nakonec je dopečte tak, aby se kůže navrch pěkně opekla. Z výpeku připravte šťávu tak, že vše vypečete dozlatova a potom zalijete trochou vývaru a povaříte. Šťávu doplňte máslem.