Kuřecí steak s chřestem

kureci steak s chrestem

Suroviny

600 g kuřecích prsíček, sůl, směs pepřového koření na steaky, 450 g zeleného chřestu, 120 g taveného
sýra, 120 ml smetany, 100 ml mléka, 50 g másla, olej, cukr, petrželová nať 

Postup přípravy

 

Kuřecí prsa nakrájejte na stejnoměrné plátky, osolte je a potřete olejem a nechte hodinku
odležet. Zelený chřest na spodním konci zařízněte a vložte na chvíli do studené vody. Poté ho
dejte vařit do osolené a mírně oslazené vody s máslem. Vařte ho jen krátce (5–7 minut) a velmi
mírně, případně ho svažte do svazku a vařte ho nastojato tak, aby jemné hlavičky nebyly ponořené
ve vroucí vodě. Smetanový tavený sýr nechte rozehřát ve smetaně a mléce a následně vše
krátce povařte.
Na kontaktním grilu nebo jinak upečte zprudka kuřecí prsa. Uvařený chřest vložte na pánev
s rozpuštěným máslem a lehce ho prohřejte. Přidejte ho k masu a zčásti přelijte sýrovou omáčkou.
Podávejte s vařenými petrželkovými bramborami.