Kyselka a brambory se škvarkama

kyselka

Suroviny

1,5 l vody,

1 cibule,

4 bobkové listy,

8 kuliček nového koření,

12 kuliček černého pepře,

2 PL octa,

4 dcl plnotučného mléka,

2 PL hladké mouky,

250 ml smetany 33%,

7 vajíček,

sůl.

Brambory se škvarkama

800 g brambor,

200 g škvarků,

sůl,

hrst sekané petrželky.

Postup přípravy

Do 3 l hrnce dáme vodu, oloupanou cibuli, pepř, nové koření, bobkový list, ocet, osolíme a dáme vařit bez pokličky asi hodinu a půl.

Když máme vývar svařený na polovinu, vyndáme všechno koření, rozvařenou cibuli a přilijeme 3 dcl mléka.

Vaříme velmi zvolna asi 10 minut.

Mezitím ve zbytku mléka rozšleháme mouku a za stálého míchání vlijeme do polévky.

Následně přidáme smetanu a necháme dalších 10 minut povařit.

Než se polévka provaří, v misce rozšleháme tři vajíčka a vlijeme také za stálého míchání do polévky.

Další čtyři vajíčka do polévky vyklepneme a necháme povařit.

Brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě.

Škvarky nasekáme nožem na menší kousky a opečeme na pánvi.

Brambory scedíme, vmícháme do nich škvarky a sekanou petrželku.