Lasaně s králičím masem

lasane s kralicim masem

Suroviny

300 g suchých lasaní, 300 g králičího masa bez kosti, 70 g sušených rajčat v oleji, 150 g lilku, 150 g žluté cukety, 150 g sýra, 300 ml mléka, 40 g instantní jíšky, 2-3 vejce, muškátový květ, směs provensálského koření, sůl, dýňová semínka, olej

Postup přípravy

Z mléka a instantní jíšky uvařte hustější omáčku. Ochuťte ji muškátovým květem a trochou provensálského koření a po zchladnutí do této bešamelové omáčky zašlehejte vejce. Zapékací mísu vymažte olejem, nalijte do ní vrstvu omáčky a položte suché pláty lasaní, případně přelomených tak, aby se pokrylo dno. Pak opět nalijte trošku omáčky a naskládejte vrstvu koleček nakrájených ze žluté cukety. Mírně je osolte a posypte strouhaným sýrem. Pak opět vrstvu omáčky, lasaní, omáčky a poté králičí maso. To je nakrájené na drobné kousky a smíchané se solí a pokrájenými sušenými rajčaty v oleji. Opět omáčku, lasaně a kolečka předem nasoleného lilku. Opět dejte sýr, omáčku a lasaně. Dobře vše umáčkněte a dejte nejprve pod poklici zapékat a nakonec dopečte do zlatova až červena. Podávejte s grilovaným lilkem, cuketou a parikami.