Maková bábovka

makova babovka

Suroviny

450 g polohrubé mouky, 300 g cukru krupice, 300 g mletého máku, 120 g másla nebo tuku, 2 vejce, 450 ml mléka, 40 g pudinkového práškus vanilkovou příchutí, 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr, 50 ml vaječného likéru, kandovaná citronová a pomerančová kůra

Postup přípravy

Rozpuštěné máslo šlehejte s cukrem a vejci do pěny. Semletý mák zalijte vlažným mlékem, přidejte posekanou citronovou a pomerančovou kůru, pudinkový prášek a likér. Vše důkladně promíchejte a následně smíchejte se šlehaným cukrem, máslem a vejci. Nakonec do všeho zapracujte mouku promíchanou s práškem do pečiva. Pečte ve vymazané a vysypané bábovkové formě při 180 stupních asi 40 minut.