Milošova bábovka

milosova babovka

Suroviny

250 g měkkého tvarohu, 250 g polohrubé mouky, 250 g cukru krupice, 4 vejce, prášek do pečiva, balíček vanilkového pudinku, 250 g másla, 50 g rozinek, 30 g sekaných ořechů, 50 ml vaječného likéru, 50 ml tuzemského rumu a dvě lžíce dobrého kakaa

Postup přípravy

Nejprve šlehejte žloutky s cukrem do pěny, pak přidejte rozpuštěné máslo, potom tvaroh, vaječný likér a rum. Do vzniklé hmoty přidávejte ostatní, tedy mouku a v ní rozmíchaný pudink, kypřicí prášek, ořechy a rozinky. Nakonec zlehka vmíchejte sníh ušlehaný z bílků. Větší část hmoty vlijte do bábovkové formy. Tu samozřejmě vymastěte rozpuštěným sádlem nebo bílým ztuženým tukem a vysypte polohrubou moukou. Do zbylého těsta vmíchejte kakao a pak tmavou složku nalijte do formy. Případně ji stěrkou trochu ve světlé části zlehka protáhněte kvůli mramorování v upečené sladkosti. Pečte 45 minut při 190–200 stupních.