Nadívané dalamánky

nadivane dalamanky

Suroviny

Chlebové dalamánky 4 ks, paprika 120 g, cuketa 150 g, pórek 60 g, sýr Niva 50 g, sýr cihla 50 g, 6 vajec, smetana 100 ml, tymián, rozmarýn, petrželová nať, sůl, olej

Postup přípravy

Chlebové dalamánky na vrchní straně seřízněte a vnitřek vyberte. Střídku nechte usušit pro další použití v kuchyni (zahušťování). Papriku, cuketu a pórek nakrájejte na drobné kousky a krátce osmahněte na oleji v pánvi, přidejte posekané bylinky a petrželovou nať a na závěr jen lehce ztužte ve směsi vejce a trochu vše osolte. Zjemněte smetanou a vmíchejte nastrouhaný sýr. Touto směsí naplňte připravené dalamánky. Vložte je do trouby rozehřáténa 160 °C a pečte je asi 20 minut. Ještě teplé je podávejte.