Nepečená roláda s kávou a kokosem
Suroviny
Na tmavou hmotu: 70 g máslových sušenek, 2 polévkové lžíce rozpustné kávy nebo kakaa, 50 g moučkového cukru, 2 polévkové lžíce likéru (kávový, višňový nebo tradiční tuzemák), 2 lžíce horkého mléka, 30 g kokosu
Na kokosovou část rolády: 100 g másla, 70 g moučkového cukru, 70 g jemného strouhaného kokosu
Postup přípravy
Sušenky válečkem rozdrťte, smíchejte drť s cukrem, kávou či kakaem a kokosem. Potom přidejte rozpuštěné máslo, mléko a likér. Ze surovin smíchejte hustější hmotu, zabalte ji do mikrotenového sáčku a nechte ji 15 minut odležet. Obě hmoty (každou zvlášť) rozválejte za pomoci potravinářské fólie do stejnoměrných vrstev (v případě, že se vám bude hmota lepit, použijte posyp moučkovým cukrem). Teprve potom obě hmoty položte na sebe a stočte do rolády. Vzniklý váleček zatočte do potravinářské fólie, pevně jej zaviňte do alobalu a nechte ztuhnout v lednici.