Nudličková zeleninová polévka

nudlickova zeleninova polevka

Suroviny

Vlasové nudle Extra 200 g, Jihočeské máslo 40 g, brokolice 100 g, cibule 50 g, dýně Hokkaidó 100 g, cuketa 100 g, mrkev 100 g, sůl, muškátový květ, petrželová nať

Postup přípravy

Z brokolice, dýně, mrkve a cukety si vykrájejte nejdříve drobné kousky, plátky, nudličky a podobně, které použijete jako okrasnou vložku do hotové polévky. Zbylou zeleninu nakrájejte na plátky a dejte vařit do osolené vody po dobu asi dvaceti minut. Vývar vařte zvolna. Nakonec zeleninu sceďte a do čistého vývaru zavařte Zátkovy vaječné nudle. Zvlášť na pánvi nebo rendlíku zpěňte na másle připravenou zeleninu se špetkou muškátového květu a nakonec ji na krátkou dobu vložte do polévky povařit. Zelenina by měla být v polévce na skousnutí pevná, ne rozvařená ani syrová. Polévku doplňte sekanou petrželkou nebo pažitkou.