Ovocné želé

ovocne zele

Suroviny

Suroviny (na 4 poháry):

400 g ovoce (rybíz, maliny ap.), balíček želatiny (20 g), trochu cukru, smetanu, pudinkový prášek s vanilkovou příchutí, ovocný sirup, šlehačku a lístky máty nebo meduňky

Postup přípravy

Vezměte asi 200 ml vody a do ní rozmáčkněte pár kousků ovoce, přidejte trochu cukru a rozmíchejte želatinu. Misku nebo rendlík vložte do vodní lázně a vše zahřejte. Nakonec vmíchejte ovoce a hned nalijte do misek, pohárů nebo tvořítek. Vše nechte ztuhnout v lednici. Ovocné želé podávejte s vanilkovým šodó uvařeným z pudinkového prášku, smetany a vanilkového cukru. Můžete doplnit ovocným sirupem a ozdobit šlehačkou s lístky máty či meduňky. Pro dospělé můžete místo šodó a sirupu použít vaječný likér s griotkou.