Pečené kuře na kysaném zelí

kuze na zel jednota 4 scaled

Suroviny

1 kuře

1/2 hlávky zelí

1 cibule

4 PL vinného octa

4 plátky másla

2 PL drceného kmínu

1 PL cukru

sůl

pepř

Postup přípravy

Zelí nakrouháme najemno, dáme do misky, přidáme na půlkolečka nakrájenou cibuli, 1 PL drceného kmínu, ocet, cukr, opepříme a osolíme.

Promačkáme rukama, promícháme a necháme 20 minut odpočinout.

Mezitím rozčtvrtíme, nasolíme, napepříme a okmínujeme kuře.

Do pekáče dáme zelí, na které položíme kuřecí čtvrtky kůží dolů.

Přiklopíme a dáme péct do trouby rozehřáté na 160°C asi na hodinu.

Po hodince odklopíme, kuře otočíme kůží nahoru, na každou čtvrtku dáme plátek másla a dopečeme asi 25 minut do zlatova na 200 °C.