Pikantní játra s indickou rýží
Suroviny
600 g vepřových jater, 80 g anglické slaniny, 80 g cibule, 50 g rajčatového protlaku, cukr, sůl,
20 g škrobové moučky, směs kari koření, mletý zázvor, olej, 70 g sterilovaných paprik, 50 g česneku,
olej, 400 g rýže Basmati, sůl, olej, kurkuma, směs bylinek, máslo
Postup přípravy
Játra očistěte a nakrájejte na stejnoměrné nudličky nebo kostky. Poté je okořeňte kari kořením
a zázvorem a důkladně promíchejte se škrobovou moučkou. Kousky jater zprudka opékejte
na oleji. Když jsou ze všech stran opečená, přidejte na nudličky nakrájenou slaninu, potom cibuli
a vše krátce osmahněte. Pak přidejte do pánve protlak, sůl, cukr a trochu nálevu z paprik.
Po krátkém provaření jsou játra hotová. Ve zvláštním rendlíku krátce opečte na oleji plátky česneku
a nakonec k nim přidejte nakrájené červené papriky. Podávejte s indickou ochucenou rýží
přelité česnekem s paprikami.
Rýži Basmati uvařte v dostatečně osolené vodě a poté ji na pánvi promíchejte s olejem, v němž
je rozpuštěná kurkuma. Druhou část rýže spojte s máslem, ve kterém se krátce zapěnila směs
nasekaných bylinek.