Pivovarské měšce

pivovarske mesce

Suroviny

600 g vepřové kýty, 250 g hlívy ústřičné, 2 vejce, 50 g jemných ovesných vloček, 150 g cibule, mletý kmín, celerová a petrželová nať, sádlo, trochu hladké mouky, 200 ml piva, 50 g másla

Postup přípravy

Očištěnou a omytou hlívu nakrájejte na drobné kousky a na sádle je osmahněte spolu s mletým kmínem. Trochu osolte a duste asi sedm minut. Pak vmíchejte jemné ovesné vločky, vejce a posekanou nať. Nechte chvilku stát, až do sebe vločky natáhnou vlhkost. Vepřovou kýtu nakrájejte na stejnoměrné plátky, naklepejte a trochu osolte. Houbovou náplň rozdělte na maso a každý plátek upravte do tvaru měšce. Stáhněte navrchu motouzem. Nakrájenou cibuli opékejte dozlatova na sádle, až získá zlatohnědou barvu. Zalijte ji pivem, přisolte a v tomto základu pak pečte měšce pod poklicí při 130 stupních do změknutí. Hotové měšce krátce dopečte při teplotě 180 stupňů. Maso vyjměte a vydušeninu vařte na plotně tak dlouho, až se opeče a oddělí se z ní tuk, potom vše zaprašte trochou mouky, dolijte vodou nebo vývarem a za stálého míchání 15 minut provařte. Šťávu přidejte k měšcům a podávejte.