Plněné papriky

papriky3

Suroviny

9 paprik,

400 g mletého hovězího masa,

200 g mletého vepřového bůčku,

2 cibule,

200 g rajčatového protlaku,

3 PL hladké mouky,

3 dl hovězího vývaru,

1 PL sádla,

2 špetky muškátového oříšku,

1 PL másla,

cukr,

sůl,

pepř.

Postup přípravy

Maso smícháme s jednou najemno nakrájenou cibulí, osolíme, opepříme, přidáme špetku muškátového oříšku a rukama propracujeme.

Papriky zbavíme opatrně stopky a jádřince, omyjeme, naplníme masovou směsí a naskládáme do pekáčku.

Jednu papriku necháme stranou.

Předehřejeme troubu na 180 °C.

Do misky dáme polovinu rajčatového protlaku, osolíme, opepříme, přidáme 2 dl vody, zamícháme a nalijeme pod papriky.

Pekáček s paprikami dáme nepřiklopený péct do trouby na 30 minut a začneme chystat omáčku.

Druhou cibuli společně se zbylou paprikou nakrájíme na kostičky.

V kastrolu rozpustíme sádlo a dáme zarestovat cibuli i s paprikou.

Když máme cibuli dozlatova, přidáme mouku a zbytek rajčatového protlaku a zarestujeme.

Vše zalijeme vývarem, důkladně rozmícháme, osolíme, opepříme, dochutíme cukrem a muškátovým oříškem a 10 minut povaříme.

Když jsou papriky upečené, vyndáme je z pekáčku a všechnu šťávu, která v pekáčku zůstala, vyškrabeme do omáčky.

Povaříme dalších 5 minut a pak důkladně omáčku rozmixujeme tyčovým mixérem.

Nakonec do omáčky přidáme lžíci másla a dobře rozšleháme, aby byla omáčka hladká a lesklá.