Plněné tvarohové knedlíky s jahodami

jahodove knedle3 scaled

Suroviny

250 g plnotučného měkkého tvarohu,

50 g másla,

200 g polohrubé mouky,

3 vejce,

špetka soli,

12 čerstvých jahod,

Na dodělání:

Strouhanka ze 3 rohlíků,

moučkový cukr,

plnotučný měkký tvaroh,

rozpuštěné máslo.

Postup přípravy

Do většího hrnce dáme vařit lehce osolenou vodu.

Máslo rozpustíme v rendlíku.

Vajíčka rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků (bílky nebudeme potřebovat).

Na pracovní plochu prosejeme přes síto mouku, přidáme rozpuštěné máslo, žloutky, tvaroh, špetku soli a vypracujeme těsto.

Těsto rozválíme na pomoučené pracovní ploše zhruba na tloušťku 5 mm a rozdělíme na 12 čtverečků.

Čtvereček vezmeme do ruky, položíme na něj jahodu, zabalíme a vykoulíme knedlík.

Když máme všechny knedlíky vykoulené, vložíme je do hrnce s vroucí vodou a vaříme 10 až 12 minut.

Mezitím na pánev nasypeme strouhanku a za stálého míchání ji opražíme nasucho dozlatova.

Když jsou knedlíky hotové, vyndáme je z vody, obalíme ve strouhance a hned podáváme posypané cukrem, se lžičkou tvarohu a polité rozpuštěným máslem.