Pomazánka z červené čočky

Suroviny
200 g červené čočky
1 mrkev
1 cibule
1 ČL kari prášku
1 PL rajčatového protlaku
šťáva z ½ citronu
2 PL plnotučné hořčice
3 stroužky česneku
2 PL oleje
hrst čerstvé listové petrželky
sůl
pepř
Postup přípravy
V hrnci rozpálíme olej a na něm zarestujeme nahrubo nastrouhanou mrkev a na kostičky nakrájenou cibuli.
Přidáme protlak a směs znovu zarestujeme.
Následně přisypeme čočku, kari prášek, citronovou šťávu, nadrcený česnek, osolíme, opepříme a vše zalijeme vodou tak, aby byla zhruba 1 cm nad čočkou.
Za občasného míchání vaříme 15 minut v odklopeném hrnci a za stálého míchání zhruba 10 minut do zhoustnutí.
Polovinu směsi rozmixujeme, přidáme hořčici, dochutíme solí a pepřem a vše důkladně promícháme.
Pomazánku necháme vychladnout nejprve v pokojové teplotě a následně v lednici ideálně do druhého dne.
Druhý den vmícháme do pomazánky hrst nasekané petrželky