Rajská omáčka s hovězím masem
Suroviny
800 g hovězího masa,
1 cibule,
1 kus petržele,
2 ks mrkve,
100 g celeru,
6 kuliček nového koření,
8 kuliček pepře,
3 bobkové listy,
200 g rajčatového protlaku,
2 PL másla,
2 PL hladké mouky,
sůl,
pepř,
cukr,
špetka muškátového oříšku,
špetka mleté skořice.
Postup přípravy
Do hrnce dáme maso, očištěný celer, petržel, mrkev, oloupanou cibuli, přidáme nové koření, bobkový list, celý pepř, zalijeme vodou a vaříme maso doměkka.
V rendlíku rozpustíme máslo, přidáme mouku a za stálého míchání uděláme světlerůžovou jíšku.
Na jíšku nalijeme rajčatový protlak, přidáme špetku skořice, osolíme, opepříme, zastrouhneme muškátovým oříškem, případně podle chuti dosladíme, zalijeme zhruba půllitrem vývaru z masa a důkladně rozmícháme a 20 minut provaříme.
Před podáváním maso rozkrájíme na plátky a dáme prohřát do omáčky.