Revírnické kuřecí špalíky

32 kureci spaliky

Suroviny

Suroviny:
8 kuřecích špalíků (horní část stehna), 300 g čerstvých hub,
100 g cibule, 50 g sádla nebo oleje, sůl, drcený kmín, grilovací koření,
petrželová a celerová nať

Na 4 porce: příprava 70 minut

Postup přípravy

Kuřecí špalíky vykostěte, svaly na několika místech
nařízněte a osolte a lehce posypte grilovacím kořením. Kosti z nich dejte vařit
do trochy slané vody. Vývar z nich použijete následně na podlití při pečení.
Čerstvé houby nakrájejte na větší kousky a dejte je dusit spolu s nakrájenou
cibulí na olej nebo sádlo, přitom je osolte a okmínujte. Špalíky pak rozložte
kůží dolů, rozdělte na ně podušenou směs a následně zaviňte tak, aby v pekáči
byly kůží navrch a připomínaly buchtičky. Podlijte je trochou vývaru a pečte
30–40 minut nejprve zakryté při 160 °C a nakonec odkryté při vyšší teplotě.
Podávejte s rýží, bramborami či těstovinami.