Roláda s čokoládovým krémem

rolada s cokoladovym kremem

Suroviny

Na piškotovou roládu: 5 vajec, 100 g krupicového cukru, 100 g polohrubé mouky, pár kapek citronové šťávy, 140 g džemu na promazání

Na čokoládový krém: 100 g hořké čokoládyna vaření, 50 g másla, 140 g kysané smetany

Postup přípravy

Nejprve šlehejte vaječné bílky s citronovou šťávou na pevnýsníh. Do něho pak zašlehávejte postupně lžíci po lžíci cukr.Když sníh zpevní, velmi zvolna vmíchejte postupně žloutkya následně mouku. Hmotu pak rozetřete na pečicí papírna plechu a hned dejte péci do trouby vyhřáté na 190–200stupňů. Během 5–7 minut je piškot pečený.Upečený piškot stáhněte i s papírem z horkého plechua nechte ho chvíli vydýchnout a zpevnit. Potom teprveopatrně stáhněte pečicí papír z pečeného těsta. Obyčejnoupiškotovou roládu pak dohotovíte potřením plátu rybízovýmdžemem. Pokud bude ztuhlý, trochu ho nahřejte a promíchejte,pak půjde dobře roztírat. Plát stočte do roládya nechte odležet. Krém připravíte snadno tak, že rozpustíteve vodní lázni čokoládu a máslo, vše důkladně promíchátea nakonec už mimo vodní horkou lázeň zašleháte kysanousmetanu.