Segedín z krůtího masa

segedin krot jednota2 scaled

Suroviny

500 g krůtích prsou

500 g kyselého zelí i se šťávou

1 cibule

2 PL oleje

2 ČL kmínu

2 ČL mleté papriky

4 bobkové listy

8 kuliček nového koření

10 kuliček celého pepře

2 PL rajčatového protlaku

zakysaná smetana

sůl

pepř

cukr

Postup přípravy

Nejprve nakrájíme krůtí maso na kostky a obalíme v hladké mouce.

Na rozpáleném oleji zarestujeme cibuli nakrájenou nahrubo.

Přidáme maso, osolíme, opepříme, přidáme mletou papriku, kmín a důkladně zarestujeme.

Přidáme protlak a znovu zarestujeme.

Zalijeme šťávou z kyselého zelí, půllitrem vody, rovnou přidáme i pokrájené zelí a dochutíme cukrem.

Vložíme v sítku bobkový list, nové koření a necháme dusit maso do měkka asi tak 30 minut.

Na talíři pak podle chuti přidáme zakysanou smetanu.