Semifredo
Suroviny
80 g jemných ovesných vloček, 100 ml mléka, lžíci medu, dvě lžíce strouhaného kokosu, špetka soli a dále 250 ml rostlinné smetany ke šlehání, ztužovač šlehačky, uvařený čokoládový pudink a kousky hořké čokolády
Postup přípravy
Z mléka a vloček s trochou soli uvařte ovesnou kaši, do ní vmíchejte med a strouhaný kokos. Do části kaše vmíchejte vařený čokoládový pudink a kousky hořké čokolády. Ušlehejte šlehačku, vložte ji do formy vyložené mikrotenovou nebo potravinářskou fólií a urovnejte ji. Do středu šlehačky dejte ještě vlažnou ovesnou kaši a vše pak zatřete směsí kaše a pudinku. Zakryjte fólií a dejte do mrazáku asi na patnáct minut. Hotové semifredo by mělo být na povrchu zmrzlé a uprostřed měkké, jen studené. Za pomoci fólie vyklopte z formy, krájejte a podávejte.