Silvestrovské jehlice
Suroviny
600 g kuřecích prsíček, 1 vejce, 30 g škrobové moučky, sůl, kari a čili koření, lněné semínko, olej, zelené a černé olivy, olivový olej na pečení
Postup přípravy
Kuřecí prsa nakrájejte na dlouhé nudličky, které se k jedné straně ztenčují. Z vejce, škrobového prášku, soli a koření umíchejte marinádu a v ní pak kuřecí maso nechte hodinu ležet. Jednotlivé dlouhé proužky masa pak napichujte na jehlice, přičemž se snažte maso jakoby obtáčet a propichovat, aby na jehlici bylo maso natočené do spirály. Před pečením jehlice zlehka obalte lněným semínkem. Následněje pečete v rozpáleném oleji ze všech stran. Upečené jehlice nechte okapat na papírové utěrce a pak je zabodejte do připravené podložky – seříznutého zelí, dýně a podobně. Vše přizdobte ještě olivami a neste na stůl.