Sloní oko
Suroviny
Piškotový plát:
6 vajec, 6 lžic cukru krupice, 2 lžíce polohrubé mouky, 2 lžíce kakaa a trošku prášku do pečiva
Krém:
50 g strouhaných vlašských ořechů, 2 sáčky vanilkového cukru, 6 lžic horkého mléka, 3 lžíce moučkového cukru a 250 g másla
Postup přípravy
Nejprve ušlehejte z bílků tuhý sníh a do něho postupně přidávejte cukr. Když je hmota pevná a lesklá, vmíchávejte postupně žloutky a mouku smíchanou s kakaem a práškem. Stejnoměrně rozetřete na pečicí papír a pečte v rozehřáté troubě při 200 stupních asi 7 minut.
Ořechy a cukr zalijte horkým mlékem a vše důkladně promíchejte. Nechte zchladit a zašlehejte změklé máslo. Vzniklý krém hned rozetřete na tmavý piškotový plát a do jeho středu položte tři pokud možno rovné banány s oříznutými špičkami. Za pomoci papíru plát přeložte na polovinu tak, že celý výrobek vytvoří jakousi vlnu, na řezu slzu. Vrchní stranu pak polijte čokoládovou polevou a vše nechte před porcováním vychladit.